1 κιλό φράουλες
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
1-2 βανίλιες
1 ασπράδι αυγού
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Τις λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, σερβίρουμε .
Για καλυτερη επιτυχια, μολις δειτε οτι αρχιζει να παγωνει περιπου μετα απο μια ωρα την χτυπατε καλα , με το μιξερ χειρος, το ιδιο κανετε δυο τρεις φορες ακομη, και γινετε πολυ αφρατη και χωρις κρυσταλακια μεσα.