| Μεζεδες ορεκτικα | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ρενα ειρηνη Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 45 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Μεζεδες ορεκτικα Τρι Ιουν 15, 2010 1:12 am | |
| οτι ανοιγει την ορεξη πριν το φαγητο! ξεγελαει την πεινα και ξεσηκωνει το ματι στο σερβιρισμα του!!! : | |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Απ: Μεζεδες ορεκτικα Κυρ Ιουν 20, 2010 3:53 pm | |
| Η ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ
Συστατικά
* 1 πακετο φυλλο κρουστας για πιττες * 10 μεγαλα λουκανικα φρανκφουρτης * 4 πιπεριες μεγαλες χρωματιστες η πρασσινες * 1 κουτι ντοματα κον κασε * 300 γραμ τυρι γκουντα * 300 γραμ κεφαλογραβιερα η ρεγκατο * 4 αυγα * 1 φλυτσανι γαλα * βουτυρο για τα φυλλα * λιγο αλατι
Οδηγίες
1. Στρωνουμε τα μισα φυλλα στο ταψι αφου τα βουτυρωσουμε 2. Βαζουμε τα λουκανικα κομμενα λεπτες ροδελες 3. Τις πιπεριες κομμενες σε μπαστουνακια 4. Τα τυρια χοντροτριμενα 5. Και το κον κασε 6. Στρωνουμε και τα υπολοιπα φυλλα αφου τα βουτυρωσουμε 7. Χαραζουμε σε κομματια την πιτα 8. Χτυπαμε καλα τα αυγα με το γαλα βαζοντας και ελαχιστο αλατι 9. Περιχυνουμε ολη την πιτα να παει παντου το μειγμα 10. Σκεπαζουμε το ταψι με μεμβρανη η αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο ψυγειο για 12 ωρες 11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 180-200 βαθμους
Λίγα μυστικά ακόμα Αν θελετε αντι κον κασε μπορειτε να βαλετε φρεσκια ντοματα
Έχει επεξεργασθεί από τον/την κικα στις Τρι Ιουν 22, 2010 11:54 pm, 1 φορά | |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Απ: Μεζεδες ορεκτικα Κυρ Ιουν 20, 2010 4:24 pm | |
| ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ
Συστατικά
* 200 γραμ τυρι φετα * 200 γραμ τυρι γκουντα * 200 γραμ κασερι ή κεφαλογραβιερα * 1 πακετο φυλλο κρουστας * 1/4 λιτρου κρεμα γαλακτος * 3 αβγα * 1/2 ποτηρι ποσιμη σοδα
Οδηγίες
1. Παιρνουμε το τετραγωνο, ταψι του φουρνου το βουτυρωνουμε. 2. Απλωνουμε τα φυλλα βουτυρωνουμε, το φυλλο και απλωνουμε μια ποσοτητα, απο τα τριμμενα τυρια. 3. Πιανουμε την μια μερια του φυλλου και αρχιζουμε να το σουρωνουμε προσεχτικα, να μην μας φυγουν τα τυρια . 4. Το βαζουμε στο ταψι και συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα ολα 5. Μονο να κανονισουμε τα τυρια να φτασουν για ολα τα φυλλα. 6. Αφου τα στρωσουμε ολα χτυπαμε τα αβγα με την κρεμα γαλακτος, και την σοδα και περιχυνουμε ολη την επιφανεια της τυροπιττας. 7. Την ψηνουμε στους 180 βαθμ μιση ωρα περιπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν εχετε και αλλα κιτρινα μαλακα τυρια μπορειτε να τα προσθεσετε.
Μια διευκρινηση τα φυλλα τα βαζουμε το ενα διπλα στο αλλο. | |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Απ: Μεζεδες ορεκτικα Κυρ Ιουν 20, 2010 4:29 pm | |
| [b]ΤΑ ΠΥΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ
Συστατικά
* 4 κροκους αυγων * 1 φλυτσανι γαλα χλιαρο * 1 φλυτσανι βουτυρο * 1 1/2 φλυτσανι νερο χλιαρο * 1/2 κ-γ αλατι * 1/2 κ-γ ζαχαρι * 2 φακελλακια ξερη μαγια * αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου 1 κιλο και κατι
1. Σε μια λεκανη βαζουμε την μαγια και το γαλα με το νερο. Την λειωνουμε καλα 2. Βαζουμε μετα το βουτυρο λιωμενο, τους κροκους των αυγων χτυπημενους, το αλατι, την ζαχαρι,τα ανακατευουμε καλα και αρχιζουμε να βαζουμε το αλευρι ζυμωνοντας καλα. Αλευρι βάζουμε οσο μας παρει η ζυμη μας, πρεπει να ειναι πολυ μαλακια. Αν κολαει στα χερια μας τα περναμε με λιγο λαδι την ωρα του ζυμωματος. 3. Σκεπαζουμε την ζυμη μας και την βαζουμε σε ζεστο μερος 4. Μολις την δουμε να εχει διπλασιασθει σε ογκο ειναι ετοιμη. 5. Την ζυμωνουμε παλι να φυγει ο αερας 6. Παιρνουμε ζυμη στα χερια μας στο μεγεθος ενος μικρου μανταρινιου, την ανοιγουμε στην παλαμη μας, βαζουμε στην μεση την γεμιση της αρεσκειας μας, βουταμε το δαχτυλο μας στο νερο και βρεχουμε τα σημεια του κλεισιματος. Το διπλωνουμε σαν πουρο, παταμε καλα την ενωση να κλεισει για να μην βγει η γεμιση την ωρα που τα τηγανιζουμε. 7. Με λουκανικο δεν εχουν φοβο να ανοιξουν και δεν χρειαζετε να τα κλεισουμε πανω και κατω. 8. Αφου τα γεμισουμε τα αφηνουμε πανω σε αλευρωμενη επιφανεια να διπλασιασθουν σε ογκο 9. Τα τηγανιζουμε με καλαμποκελαιο (αρκετη ποσοτητα) σε βαθυ σκευος σε μετρια φωτια για να ψηθουν μεχρι μεσα 10. Μολις ροδισουν τα βγαζουμε και τα ακουμπαμε πανω σε αποροφητικο χαρτι κουζινας 11. Εαν δεν τα θλετε τηγανιτα μπορειτε να τα ψησετε στον φουρνο αν και τηγανιτα γινονται καλυτερα, πιο αφρατα 12. Στον φουρνο 180 βαθμους αντισταση 30 -40 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν
γεμιση πατατας
1. Βραζετε 2-3 πατατες, τις κοβετε σε κυβους, βαζετε 3-4 κ σ λαδι, 1 μετριο κρεμυδι κομμενο το τσιγαριζουμε ελαφρα, βαζουμε λιγο ανηθο και στην συνεχεια τις πατατες 2. Τα τσιγαριζουμε ολα μαζι για λιγο, τα αποσυρουμε απο την φωτια, αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και αρχιζουμε το γεμισμα
γεμιση με κιμα
1. Μαγειρευουμε τον κιμα οπως τον κανουμε για την μακαροναδα. Προσεχουμε να μην εχει ζουμια οταν ειναι ετοιμος 2. Προσθετουμε μεσα 2 αυγα χτυπημενα και τα βαζουμε στο ζεστο ματι να δεσουν μεσα στον κιμα 3. Αποσυρουμε απο την φωτια και βαζουμε μεσα 2 χουφτες τυρι μαλακο κιτρινο τριμενο 4. Αν δουμε οτι εχει υγρα ο κιμας βαζουμε λιγη τριμμενη φρυγανια, μολις κρυωσει λιγο μπορουμε να τα γεμισουμε
1. Μπορειτε να τα γεμισετε και με οτι αλλο σας αρεσει 2. Αν κανετε γεμιση με λουκανικα μονο φρανκουφουρτης. Δεν ειναι ωραια με χωριατικο λουκανικο | |
|
| |
ΟΥΠΣΙ
Αριθμός μηνυμάτων : 217 Ημερομηνία εγγραφής : 10/06/2010 Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
| Θέμα: Απ: Μεζεδες ορεκτικα Κυρ Ιουν 20, 2010 8:55 pm | |
| ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΙΤΣΑ ΓΙΟΥΠΙ............. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕς !!!!!!!!!!! | |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Η ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ Τρι Ιουν 22, 2010 11:51 pm | |
| 1 κονσερβα μανιταρια 500 γραμ 350 γραμ διαφορα κιτρινα τυρια 1 φυλλο σφολιατα 200 γραμ ζαμπον 200 γραμ μπεικον 1 μεγαλη πρασσινη πιπερια 1 ντοματα μετριου μεγεθους 1 κρεμα γαλακτος 250 γραμ 2 αβγα 1 κρεμυδι μικρο 2 κουταλιες λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε το κρεμυδακι στην συνεχεια προσθετουμε τα μανιταρια ψιλοκομενα τα τσιγαριζουμε και αυτα προσθετουμε τα αλλαντικα τα ανακατευουμε για λιγο και τα αποσυρουμε απο την εστια. Βαζουμε σε ενα τετραγωνο ταψι το φυλλο της σφολιατας γυριζωντας τις ακριες προς τα επανω βαζουμε τα υλικα που ειχαμε τσιγαρισει ψιλοκοβουμε την πιπερια και την ντοματα προσθετουμε τα τυρια και στο τελος χτυπαμε τα αβγα και τα ανακατευουμε με την κρεμα γαλακτος και περιχυνουμε με το μειγμα ολα τα αλλα υλικα. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για περιπου μιση
| |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: ΤΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ Τρι Ιουν 22, 2010 11:56 pm | |
| 1 κοτοπουλο μια κονσερβα μανιταρια κομμενα δυο τρεις σκελιδες σκορδο μισο ποτηρι λαδι μισο κουταλακι ριγανη αλατι πιπερι εναμισι λεμονι δυο κουταλιες κορν φλαουερ ενα κουτακι μπυρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε το κοτοπουλο προσθετοντας το σκορδο Σβηνουμε με τη μπυρα Προσθετουμε αλατι, πιπερι, ριγανη Προσθετουμε τα μανιταρια Το αφηνουμε να βρασει χωρις να προσθεσουμε καθολου νερο Οταν ειναι ετοιμο, περνουμε το χυμο απο τα λεμονια και τα υγρα απο το κοτοπουλο, τα αναμυγνυουμε προσθετοντας το κορν-φλαουρ (προσεχωντας να μην σβολιασει). Περιχυνουμε το κοτοπουλο Το αφηνουμε να παρει μια βραση για πολυ λιγο Μολις δεσει η σαλτσα το αποσυρουμε απο την εστια!!
Σερβιρουμε με ρυζοτο, η πατατες τηγανιτες!
| |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Η ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ Τετ Ιουν 23, 2010 12:02 am | |
| 12 μεγαλες γαριδες 1 μετριο κρεμυδι 1 κουτι ντοματα κον-κασε 1 ποτηρι κρασιου πουμαρο 1 1/2 ποτηρι κρασιου λαδι αλατι πιπερι 1 πακετο μακαρονια 7 Νο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοβουμε τα μουστακια απο τις γαριδες τις πλενουμε 2. Βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεμυδι ψιλοκομμενο να τσιγαρισθει 3. Προσθετουμε τις γαριδες τις τσιγαριζουμε για λιγο 4. Βαζουμε τον χυμο της ντοματας και το κον-κασε, αλατι, πιπερι και λιγο νερο τα αφηνουμε να βρασουν 20 λεπτα περιπου. Δεν θελουν πολυ βρασιμο οι γαριδες γιατι σκληρενουν. Βγαζουμε τις γαριδες απο την σαλτσα και αφηνουμε την σαλτσα να δεσει 5. Αφου κρυωσουν οι γαριδες τις καθαριζουμε αλλα αφηνουμε πανω το κεφαλι 6. Βραζουμε τα μακαρονια και αφου τα σουρωσουμε τα ανακατευουμε καλα με την σαλτσα απο τις γαριδες 7. Σερβιρουμε και απο πανω βαζουμε τις γαριδες
| |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Η ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ Τετ Ιουν 23, 2010 12:08 am | |
| 1 πακετο 250 γραμ διαφορα λαχανικα 2 στηθη κοτοπουλου 500 γραμ μακαρονια βιδες 300 γραμ μαγιονεζα αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βραζουμε το κοτοπουλο. 2. Το μαδαμε ή το ψιλοκοβουμε. 3. Βαζουμε τα μακαρονια που ηδη εχουμε βρασει μαζι και τα βρασμενα λαχανικα προσθετουμε και την μαγιονεζα τα ανακατευουμε ολα μαζι.
| |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ Τετ Ιουν 23, 2010 12:12 am | |
| 250 γραμ μακαρονακι κοφτο 1 κονσερβα φασολια κοκκινα 1 κονσερβα καλαμποκι 1 μικρο βαζο μαγιονεζα 2 κρεμυδακια φρεσκα λιγο μαιντανο μιση πιπερια ψιλοκομμενη φλωρινης ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τα μακαρονια τα ανακατευουμε με το καλαμποκι και με τα φασολια, ριχνουμε τα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα και το μαιντανο, ΤΗΝ πιπερια ,βαζουμε και την μαγιονεζα στο τελος.
| |
|
| |
κικα
Αριθμός μηνυμάτων : 32 Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010
| Θέμα: Η ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ Τετ Ιουν 23, 2010 12:16 am | |
| * 2 φυλλα σφολιατα * 300 γρ τυρι του τοστ * 300 γρ ζαμπον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανοιγουμε το φυλλο και βαζουμε πανω το τυρι, το ζαμπον και το διπλωνουμε ρολο. 2. Το ιδιο και με το δευτερο φυλλο. 3. Οπως με το πρωτο τα βαζουμε σε ενα ταψακι και τα ψηνουμε για 20 λεπτα μεχρι να παρουν χρωμα.
| |
|
| |
| Μεζεδες ορεκτικα | |
|